Пълен блокаж на връзките с Турция

Животът

06-01-2017, 18:20

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Карнобатлията, пробил снежната блокада: Нямам никакъв страх

Отворени за движение за пътищата Бургас - Малко Търново, Бургас - Средец, Созопол

Спокойна е обстановката в Бургаско, съобщи за Дарик областният управител Вълчо Чолаков. Към момента Летището е отворено. Корабите в Бургаския залив обаче изчакват на рейд. Забранени са всякакви маневри в акваторията на порта, съобщиха оттам.

Затворени остават и няколко от основните пътища в областта, допълни губернаторът. „Става дума за АМ „Тракия", участъка до „Петолъчката", Бургас - Каблешково - Ахелой и Бургас - Варна", каза Чолаков.

Отворени за движение за пътищата Бургас - Малко Търново, Бургас - Средец, Созопол - Царево. По участъка от Малко Търново до контролно-пропускателния пункт на границата с Турция обаче автомобили не се допускат. Причината - южната ни съседка е спряла движението напълно.

„От БДЖ съобщиха, че нямат сериозни ситуации. Единствено в Лозарево е аварирал един локомотив, но е изпратен втори", каза още Вълчо Чолаков.

Чолаков допълни, че в Бургаско няма цели населени места, останали без ток. Работи се по малки аварии по места. Община Поморие обяви, че затваря общинските си пътища до спирането на снеговалежа.

Очаква се по-късно днес да бъде затворен и ГКПП „Лесово", за да не са натоварва единствения път до Бургас пред Елхово и Средец.