Пристанище Бургас остава затворено. Температурите до - 13

Животът

07-01-2017, 12:10

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

32-годишен спаси Кръста в Бургас, скача за първи път

За пътуващите от и за София алтернативен е маршрутът Бургас -Елхово, през Ямбол - пътен възел Зимница

Температурите в област Бургас са ниски: -8°I -13°. Почти в цялата област продължава да вали сняг, придружен със силен северен вятър.
Затворени за движение поради обилен снеговалеж и изключително ниска видимост остават АМ "Тракия" - в участъка от Зимница до Бургас, старият път Петолъчката - Бургас. Затворена за движение е и отсечката Средец-Ямбол. За пътуващите от и за София алтернативен е маршрутът Бургас -Елхово, през Ямбол - пътен възел Зимница. Затворен е пътят Обзор-Слънчев бряг; Малко Търново -границата, Ришки, Айтоски, Дюлински проходи; Царево - Резово. Отворени за движение с повишено внимание и спазвайки правилата за движение при зимни условия са Бургас - Слънчев бряг /забранено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона/; Бургас-Созопол-Царево; Бургас-Малко Търново.
Пристанище Бургас е затворено. Летище Бургас е отворено - приема полети. Пътуващите могат да използват и железопътен транспорт, към настоящия момент няма постъпила информация за констатирани проблеми по това направление.
По информация на дежурния в Областна администрация Бургас, 9  населени места  в община Сунгурларе /Лозарево, Костен, Климаш, Подвис, Везенково, Завет, Ведрово, Босилково, Съединение/ и 3 В Малко Търново /Младежко, Близнак, Евренозово/ са без електричество. Сигналите са подадени към ЕВН, екипи на дружеството работят по отстраняването на авариите. По информация на дежурните в останалите общини в област Бургас няма постъпила информация за други населени места без ток и вода.
През изминалата нощ на телефон 112 са постъпили сигнали за закъсали автомобили с хора по общински пътища - в района на Карнобат, Поморие, отреагирано е на всеки един сигнал и на гражданите е оказано съдействие и евакуация. Превозена и настанена в болнично заведение е и бременна жена от с. Равна гора, Созопол, подала сигнал на спешния телефон. В района на село Карагеоргиево, община Айтос, аварира пътнически влак. Със съдействието на кмета на община Айтос и ПБЗНС е организирана евакуацията на гражданите в детска градина "Здравец" в гр.Айтос. Областният управител Вълчо Чолаков осъществява незабавна връзка с представител на БДЖ за област Бургас, вследствие на бързите съвместни действия на всички институции, ангажирани с казуса, гражданите са продължили пътуването си още снощи.