Удължиха ваканцията в София заради лошото време и грипа до 10 януари

Прогнозата на БАН за София за 9 януари е за минимални температури между - 17 и - 20 градуса, с максимални - 13 градуса

Замерванията на достигнатата температурата в класните стаи, които бяха направени днес, показаха, че в някои училища температурата е под изискванията, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова в социалната мрежа Фейсбук.

"Затова взех решение за удължаване на ваканцията на учениците на територията на Столична община с още два дни (9 и 10 януари). Продължаваме да следим, както температурите в класните стаи, така и прогнозите за опасно ниски температури на територията на София, като при нужда и сряда (11 януари) ще бъде неучебен ден', съобщи столичният кмет.

Прогнозата на БАН за София за 9 януари е за минимални температури между - 17 и - 20 градуса, с максимални - 13 градуса. От вчера снегопочистващите фирми имат задача да почистват приоритетно улиците до училищата и детските градини и достъпът до всички тях е осигурен.
"Благодаря на всички ученици за вече хилядите лични съобщения с изключително интересни аргументи за удължаване на ваканцията. Обещах ви, че следим ситуацията, макар че направихме и каквото зависи от нас, за да отидете на училище. Решенията, които засягат толкова много хора - ученици, родители и учители - се взимат като опиташ възможното, действаш по правилата и направиш разумното", коментира Фандъкова.

Замерванията на достигнатата температурата в класните стаи, които бяха направени днес, показаха, че в някои училища темп...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в 8 януари 2017 г.