Затворени за движение остават пътищата от Разград за Шумен и Търговище

Животът

09-01-2017, 10:26

Снимка:

Пресцентър МВР

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добро утро, Добрич!

Всички улици в Добрич са проходими при зимни условия

На територията на област Разград няма населени места без ток

Затворени за движение остават пътищата от Разград за Шумен и за Търговище, съобщи дежурният от Областното пътно управление.
По пътя Разград - Русе тежкотоварните автомобили трябва да се движат задължително с вериги. Пътищата от Разград за Попово, Кубрат и Исперих са отворени за превозни средства до 12 тона, като по пътя от Исперих до Силистра могат да се движат само леки автомобили, посочи дежурният в ОПУ. По думите му все още има навявания, което затруднява разчистването на пътищата в региона.
По информация на зам.-областния управител Нурие Црънгалова в рамките на областта има достъп до всички населени места с изключение на отсечките Цар Калоян - Костанденец, Тръбач - Сейдол и Пороище - Студенец. Все още е отворен и пътят за самуиловското село Богомилци. В тези участъци преспите са много големи и има снегонавявания, което затруднява почистването им.
На територията на областта няма населени места без ток. Продължават да бъдат без вода три населени места в община Разград - Ясеновец, Ушинци и Радинград. Зам.-областният управител допълни, че не са постъпвали сигнали за бедстващи хора или закъсали коли.