Двама седнали зад волана дрогирани, един заковал дрегера на 1,24 промила алкохол

Крими

09-01-2017, 11:31

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пияният водач е задържан за 24 часа

Двама водачи, употребили наркотични вещества, установиха служители на полицейските управления в Стражица и Велико Търново през почивните дни. Снощи в 20,30 часа в Стражица е извършена проверка на лек автомобил  «Пежо Партнер", управляван от правоспособния водач  Р. Р. (38 г.) от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ.

В петък е извършена проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 20-годишния И. К. от Килифарево. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на  марихуана. И. К. е дал кръвна проба.

Водач, употребил алкохол е установен във В. Търново. Вчера в

01,10 часа на кръстовище в областния град между улиците «Ангел Кънчев» и «Йоновка» е извършена проверка на лек автомобил «Опел Астра», управляван от 27-годишния И. А. от с. Никюп. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,24 промила. Шофьорът е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. По трите случая са започнати бързи производства.