Община Добрич въвежда единно меню за детските градини

Готви се предимно на пара и се предлагат печени ястия

Единно сезонно меню за всички детски градини въвежда Община Добрич. За това информира зам. – кметът д-р Емилия Баева по време на редовната кметска оперативка днес. Менюто е разработено от технолог и е съгласувано с всички необходими инстанции, и с директорите на детските заведения. То включва нови продукти, които са част от здравословното хранене на децата. Целта е малчуганите да получават по-качествена храна, да растат здрави и да имат безгрижно детство. От менюто са изключени пържените храни и тестените закуски. Прибавени са повече плодове, зеленчуци, мюсли. Готви се предимно на пара и се предлагат печени ястия.

Онлайн услуга на сайта на Община Добрич предлага възможност родителите на децата, посещаващи детски ясли или детски градини, да се информират за седмичното меню на децата си.

Разработени са и единни правила за прием на децата в I клас. В сайта на Община Добрич е публикуван и графика за прием. Единните правила включват 9 критерия и са съобразени с нормативната уредба.  Сред  критериите е местоживеенето на децата като се предлага райониране на града в зависимост от настоящия адрес.