Военнослужещи помагат на Енерго-Про за отстраняване на авария в трафопост

Общество

09-01-2017, 17:42

Снимка:

nova.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Актуална информация за републиканската пътна мрежа

Специализиран екип от Българската армия продължава да помагат на населението в зимните условия

Специализиран екип за действие в зимни условия от военно формирование 54 060 – Шумен беше активиран в 13.40 ч. днес, 9 януари, за да разчиства затрупания от преспи път в направление Шумен - кв. Мътница – с. Царев брод. Екипът в състав от девет военнослужещи, с ръководител подполковник Митко Митев, използва два БАТ, Зил-131 и високопроходим лек автомобил, за да  осигури снабдяването на населените места с продукти от първа необходимост и влизането на ремонтните екипи на „Енерго-Про” за отстраняване на авария в трафопост, заради който повече от 20 къщи все още са без ток.

Военнослужещи от Сухопътните войски помагат днес и в преодоляването на последствията от тежката зимна обстановка на територията на община Свищов. Специализиран екип от военно формирование 28 880 – Белене, под ръководството на командира на формированието полковник Росен Арабаджиев, с верижна техника оказва помощ при извличането и евакуацията на закъсали в снежните преспи автомобили и бедстващи хора и в разчистването на републиканската пътна мрежа в участъците между с. Совата – с. Павел и между селата Козловец, Алеково, Александрово и Горна Студена.

По-рано днес военнослужещи от Военновъздушните и Военноморските сили оказваха помощ на населението в областите Добрич и Варна. Те извличаха закъсали автомобили и почистваха от снегонавявания част от пътната инфраструктура.  

От 6 до 9 януари включително в помощ на населението в зимните условия са участвали общо 103 военнослужещи с 44 единици техника.