Удължиха разследването срещу бизнесмена, разлюлял „Гранична полиция”

Крими

09-01-2017, 17:54

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Царево ще прави ремонт на площада

След огласяването на скандала премиерът Бойко Борисов поиска уволнения

Районната прокуратура в Царево удължи проверката срещу 34-годишния бизнесмен Григор Григоров, който през лятото на тази година предизвика трус в Гранична полиция, след като докато бе обвинен за трафик на мигранти, спечели обществена поръчка да превозва законно бежанци. Това установи „Дарик"- Бургас. 
Магистратите трябваше да финализират следствените действия по случая в края на миналата година, но са поискали отсрочка с още два месеца, за да се извърши проверка има ли и други съпричастни към престъплението. 
Както „Дарик"- Бургас първи съобщи, Григоров беше задържан край Царево в края юни м.г. да превозва с автобус на фирмата си „Еделвайс 0707" 65 нелегални мигранти от Афганистан и Ирак. На 2 август м.г., месец след като му е повдигнато обвинение, държавата, в лицето на „Гранична полиция" сключва с фирмата му договор за 195 580 лв. без ДДС за превоз на мигранти до бежанските центрове в страната. 
След огласяването на скандала премиерът Бойко Борисов поиска уволнения,шефът на „Гранична полиция" комисар Антонио Ангелов и заместникът му комисар Йотко Андреев, който е подписал договора с „Еделвайс 0707" подадоха оставки, а контрактът бе прекратен.