Исторически първи медал за Добрич в тениса

Право на участие имаха само 12-те най-добри двойки

Състезателките на Изида (Добрич) Михаела Йорданова и Емма Фантусис спечелиха бронзови медали на двойки на зимното държавно първенство по тенис при момичетата до 12 г., което се проведе на кортовете на Бароко спорт в София, съобщават от Спортна база Изида.

Успехът е исторически за добричкия тенис, тъй като за първи път състезателки на клуб от Добрич достигат до отличията на такъв голям спортен форум. До сега успехите ни бяха основно при момчетата и юношите. 
Право на участие имаха само 12-те най-добри двойки. В първия кръг на основната схема Йорданова и Фантусис елиминираха Гергана Мръвкова и Виктория Кънчева от Локомотив (Пловдив) със 7-6 7-5, като във втория сет наваксаха изоставане от 1-5. На четвъртфиналите възпитаничките на Михаил Атанасов отстраниха поставените под номер 3 Габриела Митева (15-40, София)/Никол Йорданова (Троян) с 6-3 6-4, като във втория сет затвориха мача при шестия мачбол в тяхна полза.
На полуфинала двойката на Изида отстъпи с 3-6 3-6 на Ева Бусаад (Августа Траяна, Ст.З)/ Росица Денчева (Плевен 90). 
Успехът е изключително сладък, тъй като идва в едни от най-силните години на българския детски тенис. 
Преди националния шампионат Михаела Йорданова участва в лагер на националния тенис център в зала София, който бе организиран от БФТ за първите 8 в националната ранглиста при момчетата и момичетата. 
В последната класация тенисистката ни е номер 4 в България, като с това тя подобри и рекорда за най-висок ранкинг на състезателка на клуб от Добрич.