Освободиха убиец от затвора заради инсулт

Крими

10-01-2017, 11:52

Снимка:

burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Брутално убийство с грабеж потресе град Левски в навечерието на новата година

Прокурорът Георги Чинев акцентира върху високата мотивация за промяна у Георги Петров

Окръжният съд в Бургас освободи осъден убиец от затвора 5 години и 8 месеца преди изтичането на 16-годишната му присъда. 52-годишният Георги Петров от Долно Езерово бе докаран в съдебната зала от охраната в инвалидна количка. Той не може да се движи и обслужва сам, тъй като в затвора е претърпял последователно травма на крака и инсулт, съобщи "24 часа".
Не само тежкото здравословно състояние е правният аргумент осъденият за убийство мъж да бъде пуснат по-рано. Според директора на бургаския затвор Бранимир Мангъров затворникът показал добро поведение и докато имал възможност работел.
Прокурорът Георги Чинев акцентира върху високата мотивация за промяна у Георги Петров. Съдия Петя Петрова настоя затворника да я увери, че е овладял импулсивността си и няма да реагира емоционално, ако някой го засегне "на чест". При подобни обстоятелства той е отнел човешки живот, става ясно от досието му.
Заради физическото състояние на Петров съдийката не му наложи пробационна мярка, но пък определи изпитателен срок и го предупреди да внимава, тъй като при най-малкото нарушение ще се върне в затвора.
52-годишният затворник няма семейство, ще се прибере в Долно Езерово, където ще разчита на грижите на майка си и едната от сестрите си.