Областният управител апелира да се следи метеорологичната обстановка

Мисия Добрич

10-01-2017, 13:44

Снимка:

Кадър: Нова телевизия

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Без затворени главни пътища в Русенско днес

Пътищата са заснежени и мокри

Към обяд всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на областта са отворени за движение

Областният управител Детелина Николова апелира да не се предприемат пътувания, ако не са крайно наложителни, а тези, които са на път, да следят промените във времето, тъй като метеорологичната обстановка в областта се влошава. „В момента вече има силен вятър край морето и видимостта в района на Балчик пада. Очаква се поривите на вятъра да достигнат 20 и повече метра в секунда и да има нова снежна покривка. Има условия за нови виелици и образуване на навявания и преспи“, предупреждава Областният управител.

            Към обяд всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на областта са отворени за движение. Единствено без ограничение е движението на МПС по пътя Добрич-Варна. По пътя Добрич-Коларци-Силистра се допускат за движение автомобили до 3.5 т, а по всички останали пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Добрич се допуска движение на МПС до 12 т.

            „Продължава работата по разчистването на пътни участъци. Пробит е участъкът Спасово-Сърнено и снегорините се движат в посока Сираково. Работи се и в участъка Дропла по посока Преселенци. Двупосочно се работи също от село Крупен към Василево и от Василево към Конаре“ – информира Областният управител.

Към 13 часа общо 15 села са без вода – 9 са на територията на община Добричка, пет – на територията на община Крушари и едно – в община Каварна, информира дежурният в Областният съвет за сигурност.