Остава в сила обявеното частично бедствено положение в Община Първомай

Отворени за движение пътищата Асеновград-Първомай и Асеновград-Садово

Към момента няма населени места в Област Пловдив, които са без
електрозахранване и водоснабдяване.
Отворени за движение пътищата Асеновград-Първомай и
Асеновград-Садово.
За момента остава в сила обявеното частично бедствено положение в  Община Първомай, но се очаква до края на деня то да бъде отменено.
Затворени са само 2 пътя на територията на областта – те са Леново – Поройна и Богданица - Болярци. Всички пътища са проходими при зимни условия, почистват се и се опесъчават.
Под влияние на преминаващ Средиземноморски циклон и свързаната с него фронтална система на 10.01.2017г ще се създаде валежна обстановка. Над Горно Тракийската низина, Родопите и югоизточна България облачността ще е плътна с валежи от сняг. По значителни валежи ще има през нощта в крайните южни райони, в югоизточна и източна България. Там ще се образува и по значителна снежна покривка. За равнината част дебелината на снежната покривка се очаква да е около 10 см, а в Родопите около 15 - 20 см. Вятърът от североизток ще се усили. Отново ще има условия за навявания и поледица. Минималните температури ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса. С преминаване на фронта температурите ще се повишат. Максималните температурите ще бъдат между минус 5 градуса и 0 градуса, а в крайните югоизточни райони и малко над 0 градуса.
В сряда към обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Информация на дежурен прогнозист НИМХ  БАН  Филиал  Пловдив Иван Митев.