Наградиха най-добрите софийски огнеборци за 2016 година

Огнеборците, постигнали и приложили високи професионални умения, получиха благодарност и плакети от ръководството на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита населението”

За поредна година на тържествена церемония в Столичната пожарна бяха отличени най-добрите й служители за изминалата година в основните направления на дейност - пожарогасителна и спасителна дейност и контролна дейност и превенция. Огнеборците, постигнали и приложили високи професионални умения, получиха благодарност и плакети от ръководството на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита населението”. На тържеството присъства и гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.
Победители в раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност” са инспектор Петър Петков от Втора РСПБЗН и командир на екип Емил Суролейски от Трета РСПБЗН. Като подгласници в тази раздел бяха наградени, инспектор Боян Лямов от Трета РСПБЗН и командир на екип Мартин Златънов от Пета РСПБЗН.
В направление „Контролна дейност” са отличени инспектор Димитър Боровански от Шеста РСПБЗН и мл. инспектор Димитър Ласков от Трета РСПБЗН. Техни подгласници са инспектор Камен Пеев от Трета РСПБЗН и мл. инспектор Юлия Кечеджиева от Четвърта РСПБЗН.
Победител в раздел „Превантивен контрол и превантивна дейност“ за изминалата 2016 година са инспектор Валя Ботева от Трета РСПБЗН, следвана от инспектор Красимир Зарков от Девета РСПБЗН.
За комплексен победител бе определен комисар Георги Големанов, началник отдел „Превантивна и контролна дейност“ при СДПБЗН. През годините за висок професионализъм той е награждаван с почетния знак на МВР – II и III степени и с обявяване на благодарност от министъра на вътрешните работи.
В рамките на церемонията специален плакет получи директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община Красимир Димитров.
Победителите в областния етап „Пожарникар на годината 2016” бяха наградени с грамоти и плакети. Те ще вземат участие в Националния етап на конкурса, организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, чието провеждане предстои в края на месец януари.