Съдът не иска да отстрани временно от длъжност обвинения частен съдебен изпълнител

Добрич Лайф

10-01-2017, 16:34

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Повдигнаха обвинение на частен съдебен изпълнител

По девет от изпълнителните дела той е присвоил от специалната сметка сумата от 256 907 лева

Окръжната прокуратура в Шумен внесе протест във Варненския апелативен съд срещу определение на Шуменския окръжен съд от днес, 10 януари 2017 г., с което е отхвърлено искането на прокуратурата за временно отстраняване от длъжност на частния съдебен изпълнител Асен Т.,обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай – престъпление по член 203, ал. 1 и 2, във връзка с член 201 от наказателния кодекс, извършено като продължавано деяние. Съдебното заседание по внесения протест в Апелативния съд е насрочено за 17 януари 2017 г., съобщават от пресцентъра на Апелативен съд Варна.

Разследването срещу 47-годишния частен съдебен изпълнител е установило до момента, че по девет от изпълнителните дела той е присвоил от специалната сметка сумата от 256 907 лева, които ползвал за лични нужди. В специалната сметка постъпват средства от длъжниците или се набират средства от продажбата на имуществото им, които се ползват единствено за удовлетворяване на вземанията на кредиторите. Прокуратурата разполага с данни за извършено присвояване на средства от специалната сметка на частния съдебен изпълнител по още около стотина дела.

Асен Т. е отстранен от длъжност от Камарата на частните съдебни изпълнители за срок от една година. Срокът на наказанието му изтича на 12 януари 2017 г.