Йордан Манов: Революцията от януари 1997 е най-голямото ни постижение за 20-и век (видео)

Добруджанци

10-01-2017, 16:52

Снимка:

Кадър:Добруджа ТВ

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

20 г. от протестите и погрома над парламента

От сградата пред СДС всяка вечер тръгваха най-малко 500 души

Революцията от януари 1997 година е най-голямото постижение на българския народ за 20-и век. Това смята общинският съветник от Реформаторския блок Йордан Манов, който бе сред най-активните по време на протестите преди 20 години.
От сградата пред СДС в центъра на Добрич всяка вечер тръгваха най-малко 500 души, като шествието се насочваше към храм „Св. Георги”. Всички бяха изпълнени с въодушевление, ентусиазъм и убеденост, че правителството на Жан Виденов, което докара България до най-голямото дъно, ще падне благодарение на нас – всички българи от София до Добрич, от Видин до Петрич, връща се назад Манов.
Сред протестиращите тогава имаше хора от СДС, от БЗНС, но най-важното – от всички съсловия на обществото, от учители до спортисти. Много от тях изобщо не членуваха в партии, но бяха убедени, че е настъпил моментът да се смени веднъж завинаги политиката и курсът на България.
След тази революция България тръгна във вярната посока, макар и по-бавно, отколкото ни се иска, но трябва да бъдем оптимисти и да вървим напред, каза в заключение Йордан Манов. 
Репортаж на Севдалина Сарандева и Петър Петров

Текст и видео: МГ Добруджа