Има още села без ток

Животът

11-01-2017, 11:42

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пътническите влакове от Бургас до Ямбол и Сливен са спрени

Синята зона остава безплатна

Все още съществуват проблеми с енергоснабдяването и водоподаването в някои от селата в община Бургас. Към 9 ч. сутринта без ток и вода са Рибарското селище Ченгене скеле и село Извор. Проблеми с тока имат и 24 къщи в село Димчево, а Маринка е без вода. Екипи на EVN и ВиК остраняват авариите.
Остава затворена отсечката Меден рудник - Твърдица. В момента трасето се обработва от снегорини. Снощи, въпреки забраната, два автомобила са влезли в забранения участък и са закъсали. Двама от пътниците - двойка младежи, са били прибрани в  дома на кмета на Твърдица. Преди минути беше отворена отсечката Твърдица - Маринка.
Възстановено е движението на автомобили до 12 тона по пътя Варна - Бургас в участъците Бургас - Сарафово - Поморие /само в посока Поморие/ и Варна - Старо Оряхово. Отпадат въведените ограничения за тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътя от "Петолъчката" до ГКПП "Лесово", съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура. Отворен вече за движение е и участъка Петолъчката -Бургас, както и третокласния път Царево-Резово. 
Автобусите на "Бургасбус" се движат нормално спрямо зимните условия. Градските линии са обезпечени изцяло. Към момента е спряно превозването на пътници към Българово, където снегът е над 1 метър, Драганово и Брястовец. Пътят към Българово е затворен и в отбивката от автомагистрала Тракия, и от страната на пътя Ветрен - Айтос.
В момента се извършва изваждането на закъсала фадрома на отсечката до Изворище, която снощи е влязла да изкарва лек автомобил, навлязъл там въпреки забранителните табели.
Според прогнозите, тази вечер се очаква нови снеговалежи и натрупване на нови до 20 см. сняг.
Община Бургас призовава да не се навлиза в забранени за пътуване участъци, както и да се преустанови опитът да се пътува с летни гуми. Снощи четири автомобила са нарушили забраната и се е наложило да се изпраща специализирана техника.  
Екипите на почистващите фирми работят в 24-часов режим. От днес започва почистването на вътрешните улици в комплексите, там, където е възможно да се влезе. На някои места заради паркирали автомобили е невъзможно да навлязат снегорини.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен