Премиерът Борисов се срещна с крупни инвеститори от Китай

Идеите на китайските инвеститори са свързани със създаването на логистичен център за развиваната от тях онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа

Министър председателят в оставка Бойко Борисов проведе среща с представители на крупния китайски бизнес, които са в България, за да проучат възможностите за инвестиции. Интересът им към страната ни е последица от установените добри отношения на България с президента и министър-председателя на Китай Си Дзинпин и Ли Къцян.

Идеите на китайските инвеститори са свързани със създаването на логистичен център за развиваната от тях онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа. Проектът включва и предлагане на международните пазари на български стоки и храни. Имат намерения към създаване на завод за производство на соларни панели, както и проявяват интерес към изкупуването на български тютюн.

"Приоритет на правителството от първия му ден е създаването на по-добър бизнес климат и стимулирането на инвестициите чрез намаляване на административните тежести и осигуряването на стабилна среда за правене на бизнес. Предимствата на България са не само ниските данъци, но и стабилността, която страната ни излъчва като финансов и икономически субект в Европейския съюз", коментира премиерът Борисов в социалната мрежа Фейсбук.

Проведох среща с представители на крупния китайски бизнес, които са в България, за да проучат възможностите за инвестици...

Публикувахте от Boyko Borissov в 11 януари 2017 г.