Цветанов: За пореден път декларираме желание да се съобразим с референдума

Всяко несъобразяване с гражданската воля на над 2 милиона и 500 хиляди български граждани ще доведе до увеличаване на негативната енергия в обществото

Парламентарната група на ГЕРБ счита за особено важно за пореден път да декларираме желанието си да се съобразим с вота на референдума. Делът на гласувалите в допитването българи е твърде голям, за да бъде пренебрегнат. Това заяви Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ по време на сесията на Народното събрание днес. "Всяко несъобразяване с гражданската воля на над 2 милиона и 500 хиляди български граждани ще доведе до увеличаване на негативната енергия в обществото". категориен беше Цветанов.

Припомняме, че по искане на ДПС, депутатите решиха да бъде отложено вземането на решение, свързано с резултатите от референдума. В пленарната зала за отлагане на това решение гласуваха 99 депутати. Против беше цялата ПГ на ГЕРБ, както и отделни депутати от Български демократичен център. Следващата седмица от ГЕРБ отново ще внесат за разглеждане в пленарна зала проект за решение, свързан с въпросите за референдума.