Трикрака жена озадачи потребителите в мрежата (снимка)

Булевард

12-01-2017, 00:41

Снимка:

imgur.com/user/AMassiveTRexHoldingaBaby

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Снимка на деня: Зимна приказка

Снимка на деня: В очакване на Коледа

Снимка на деня: Есенно тайнство

Фотографията е напълно автентична и без обработка, всичко е въпрос на оптична илюзия

Потребителите на форума Reddit откриха поредната оптична илюзия на снимка с момиче, което на пръв поглед има три крака. На тази фотография обърна внимание до публикация в The Independent.

В коментарите под снимката в Imgur да решат загадката се опитват повече от сто потребители, а снимката натрупа почти 200 хиляди гледания за ден.

Потребител с прякор AMassiveTRexHoldingaBaby публикувал снимка с надпис "Цяла минута се взирах в снимката, преди мозъкът ми да осъзнае какво се случва."

Други потребители си признават, че не могат да разберат как момичето има трети крак, дори и след продължително гледане на картинката. Други предполагат, че героинята на фотографията седи на възглавница, която се слива с цвета на чорапогащите й.

Болшинството потребители признават, че дори и след като прочели в коментарите причината за илюзията, не могат да спрат да виждат на снимката трикрако момиче.

Тайната на оптичната илюзия се крие в това, че позиращата жена държи ваза в ръце, която може да се различи в дясно от коляното й.

За първи път  изображението на "трикраката" жената се появява в интернет още през 2012 г., но очевидно никой от участниците в дискусията под снимката, не я е виждал по-рано.

Title