Маричанки показаха добро настроение в деня на мача с Ямамай

огато състезателките чисто емоционално се чувстват комфортно, това до голяма степен допринася за техните изяви по време на мач

Отлично настроение показаха състезателките на Марица (Пловдив) в деня на първия им мач с италианския Унет Ямамай (Бусто Арсицио) от шестнадесетинафиналите на европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ. По време на интервюто, което Иван Петков даде преди днешната тренировка в зала Палаямамай, момичетата показаха, че наистина “стоят зад” своя треньор.

“Нормално е като треньор в този момент да си мисля за играта, за това как тактически да построим нашия отбор, дали ще можем да си изпълним задачите и кое най-добре можем да използваме като вариант за игра срещу отбора на Ямамай. Но тези мисли спохождат всеки един треньор преди всеки един мач и аз не правя изключение,” каза наставникът на българските шампионки. “Една опция в повече винаги е добре дошла за един треньор, а в случая говорим за Нася Димитрова – един добър състезател на едно добро ниво, и ние, треньорите, ще се опитаме да се възползваме по най-добрия начин.”

“Момичетата се чувстват добре – не само здравословно, но мисля, че и физически, и ментално са готови за един добър мач, който да ни даде добро самочувствие преди реванша. Когато състезателките чисто емоционално се чувстват комфортно, това до голяма степен допринася за техните изяви по време на мач”, добави Иван Петков с усмивка.