Благотворителен аукцион в помощ на пострадалото село Хитрино

Народният театър "Иван Вазов" ще предостави пространство за благотворителен аукцион в помощ на Хитрино

Народният театър "Иван Вазов" ще предостави пространство за благотворителен аукцион в помощ на пострадалото миналия месец село Хитрино. Акцията е съвместна със Съюза на българските художници (СБХ), който ще организира аукциона. Театърът ще подпомогне с дарение читалището в Хитрино, съобщават от трупата.

От 14 до 16 януари във фоайето на Голямата сцена ще са подредени картини на именити български художници, които чрез СБХ ще предоставят всички приходи от продажбата на творбите за възстановяване на дейността на читалището "Пробуда 1929" в Хитрино. В благотворителната изложба са работи на Ивайло Мирчев, Станислав Памукчиев, Елица Матеева, Николай Янакиев, Райна Стоймирова, Любен Генов, Мария Райчева, Ивайло Аврамов, Володя Казаков, Ива Владимирова, Иван Русев, Цветослав Христов - Цупи, Албена Щеньовска, Христофор Кръстев и други.

Ще бъдат включени и творби от фонда на СБХ. Изложбата ще е отворена за посещения между 11.00 и 19.00 ч., както и за зрителите на представленията в Народния театър. Както вече бе съобщено, театърът се включва в кампанията на творци и културни институции в помощ на Хитрино и с благотворително представление на "Хъшове" в събота, 14 януари. На няколко места в сградата и фоайетата на театъра вече са поставени кутии, в които всеки желаещ може да направи дарение. На 15 януари, неделя, от 10.30 ч. комисия от театъра ще отвори кутиите и ще обяви в присъствието на медиите събраните средства, които ще бъдат дарени за възобновяване на културната дейност на читалището в Хитрино.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"