Задържаха 36-годишна варненка за кражби от църковни храмове

Жена е осъждана многократно за престъпления против собствеността

По искане на Районната прокуратура във Варна състав на Варненския районен съд определи днес най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 36-годишната Даниела С. Тя е привлечена като обвиняема за кражби на различни предмети с културно-историческа стойност, представляващи църковна утвар, от Катедралния храм "Свето Успение Богородично" и храма "Св. Архангел Михаил" във Варна.

В резултат на проведени активни процесуални действия, осъществени под непосредственото ръководство и надзор на Районната прокуратура – Варна, на 10 януари 2017 г . Даниела С. е установена и задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор.

36-годишната жена е осъждана многократно за престъпления против собствеността. Престъплението, в което е обвинена в това досъдебно производство, е извършено при условията на опасен рецидив и се наказва с лишаване от свобода от 2 до 10 години.

Предмет на кражбите са 2 църковни потира, 4 свещници, кандило, част от кандило и др. вещи, които са намерени и иззети. Назначена е експертиза за установяване на стойността им.