Цветанов: След изборите ще направим стабилно мнозинство

Съветваха ме да съдя държавата след края на съдебните ми дела, но се посъветвах със съпругата си и се отказах - аз представлявам тази държава

Надали оставката беше най-добрият вариант в момента, в който България се подготвя за председателството на ЕС. Премиерът обаче имаше достатъчно добри аргументи, че когато се подготвяме, трябва да бъдем изключително стабилни. След парламентарните избори ще създадем стабилно мнозинство. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на депутатите от партията Цветан Цветанов в "Карай направо" по Нова тв.

"Усещането, че БСП са в подем след президентските избори е заблуда. Те искат да консумират нещо, което не е тяхно." Така коментира Цветанов разликата от едва 2%, която социолозите дават между ГЕРБ и БСП.

БСП е най-популистката партия в парламента, каза заместникът на Бойко Борисов. И предупреди: "Ако не престанем да се мразим, няма да има успех на държавата. Много хора ме посъветваха да съдя държавата заради моите дела, но си говорих и със съпругата и преценихме, че не може политик, който представлява държавата, да се гордее, че я е осъдил. Може би бях доста високомерен в първия мандат - бях новобранец в политиката", откровен е Цветанов.

 Според него социалистите ще влияят върху служебното правителство на новоизбрания президент ген. Румен Радев.

Вторият човек в ГЕРБ със съжаление отчете, че има партии, които се създават на базата на омразата - като ДСБ.

"Коалиция - не, но трябва да работим с всички след изборите" - така Цветанов избегна отговора на въпроса с кого би управлявала ГЕРБ след пролетта. Той е категоричен - Бойко Борисов е по-подходящ за премиер от Корнелия Нинова. Показват го и финансовите параметри на държавата.

"Наркотестове границата за употреба на наркотици е паднала на 12 г. Трябва да се въведат тестове", препоръча той. Добра идея било да има дрегер и в парламента.

Преди да се качи в колата на Диана Найденова в "Карай направо", Цветанов случайно засече пред парламента представители на Национално сдружение "Българска домашна ракия". Те помолиха да отпадне ограничението да варят целогодишно. Цветанов увери, че ще се даде възможност да произвеждат ракия, но и да има контрол за опазването на здравето на хората.

На въпрос защо не носи часовник, подарен му от Борисов след изборна победа Цветанов, който има три дъщери, каза: "Пазя ги за зетьовете."

 Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"