Осъден на затвор за шофиране с 2.27 промила алкохол обжалва присъдата си

Крими

14-01-2017, 15:20

Снимка:

АПИ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Определени са местата за продажба на мартеници в Русе

Той има и глоба от осемстотин лева и лишаване от право да управлява МПС за три години

Делото, което ще разгледа на 19 януари Окръжен съд – Русе е образувано по въззивна жалба на подсъдимия Н.Я.Н. (роден 1973 г.) срещу осъдителна присъда по НОХД № 1975/2016 г. по описа на Русенския районен съд.

Първоинстанционният съд е признал подсъдимия за виновен в това, че на 16.09.2016 г. в гр. Русе, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда – 2.27 на хиляда, установено по надлежния ред. Той е бил осъден с влязла в сила присъда  от НК. Районният съд наложил на подсъдимия Н.Я.Н. наказание лишаване от свобода за срок от две години, което да бъде изтърпяно в затворническо заведение от закрит тип при първоначален строг режим.

Със същата присъда на подсъдимия са наложено и кумулативно предвидените наказания –глоба, в размер на осемстотин лева, и лишаване от право да управлява МПС за срок от три години, от които следва да бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил лишен по административен ред от това право – считано от 16.09.2016 г.