Кораб с мигранти потъна край бреговете на Либия

Свят

15-01-2017, 10:34

Снимка:

btv.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Два трупа на мигранти край Бургас

Само четирима души са спасени

Кораб с над 100 мигранти потъна в студените води край Либия снощи, само четирима души бяха спасени след часове на издирване, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС. На борда е имало общо 107 души, съобщава италианската агенция АНСА.

Флавио ди Джакомо, говорител на Международната организация по миграцията, съобщи, че на борда е имало 110 души. Повече подробности ще станат известни, след като четиримата спасени достигнат брега, добави той. По данни на АНСА плавателният съд се е преобърнал на 50 километра от либийския бряг. Открити са осем тела. В спасителната операция участваха кораби на европейската агенция "Фронтекс" и хеликоптер.

Либия отдавна е мястото, откъдето повечето нелегални имигранти от Африка се опитват да преминат към Европа в търсене на работа и по-добър живот. Потокът на преселниците нарасна десетки пъти след свалянето на Муамар Кадафи, по данни на ТАСС. По данни на Международната организация по миграцията през миналата година 350 000 души са достигнали Европа през Средиземно море. Над 4600 са загиналите при пътуването.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен