Извадиха и спасиха човек в клинична смърт изпод руините на самолета в Киргизстан

Той е хоспитализиран в реанимацията на 1-ва столична градска болница

Един човек е изваден в клинична смърт изпод руините край летище "Манас" в столицата на Киргизстан Бишкек, където рано тази сутрин падна турският товарен самолет. Мъжът е реанимиран на място и откаран към болница в киргизската столица, съобщи sputnik.kg. Още един човек е бил „съживен” от екипи на медиците, които работят на мястото на инцидента.
„В състояние на клинична смърт изпод руините е измъкнат един човек, на място е реанимиран още един оцелял от катастрофата.

Той е хоспитализиран в реанимацията на 1-ва столична градска болница. На останалите четирима души, обърнали се за помощ след инцидента, е оказана амбулаторна помощ”, съобщи лекарят от Бишкекската Бърза помощ Егор Борисов.

По данни на медика, в резултат на катастрофата са пострадали 15 души, сред които шест деца. 31 души се смятат за загинали, в това число и 4-членния екипаж на товарната машина. На мястото на произшествието са открити и части от 9 човешки тела.

Според други данни, при катастрофата са загинали 35 души. Междувременно бе открита една от черните кутии на товарния самолет „Боинг“ 747, предаде ТАСС, позовавайки се на източник от министерството на извънредните ситуации на Киргизстан. „Издирването на второто записващо устройство продължава. Те ще бъдат предадени за разшифроване на пристигащите утре в страната специалисти от Международния авиационен комитет“, отбелязва източникът.