Има ли шанс Монако да спечели Шампионската лига?

В началото на 2017 монегаските вървят повече от добре

Има ли шанс Монако да спечели Шампионската лига? Става въпрос за шансовете на монегаските в най-престижния клубен турнир.
Защото във френска Лига 1, независимо,че преследвачите Ница и ПСЖ са много близо, отборът на Леонардо Жардим върви повече от добре.
Гостуването на вдигналия се отбор на Марсилия под ръководството на Руди Гарсия бе показен урок по тактика от страна на Жардим и неговите момчета. Играчите на Монако се възползваха от прекалено откритата игра на марсилци и победиха насред "Велодром" с категоричното 4:1. Ако не бяха някои пропуски на играчи от тима от Княжеството резултата можеше да бъде още по-разгромен.

В същото време съперникът на Монако на осминафинал от Шампионската лига Манчестър Сити загуби гостуването си на Евертън. Симпатичния тим на другите мърсисайдци разбиха отбора на Гуардиола с 4:0 и нанесоха пета загуба в първенството на "гражданите". Така отборът на Пеп изостава вече с 10 точки от първия Челси, който има 52. В момента Манчестър Сити е на пето място и буквално е  разколебан в битката за титлата, която все по-сигурно изглежда ще попадне в ръцете на Конте и неговите играчи.

Да не забравяме и още нещо. В първия осминафинал от Шампионската лига неубедителния Манчестър Сити среща възходящия Монако. А времето до този първи мач съвсем не е далеч за да има големи промени до средата на февруари в моментната нагласа на двата отбора. За Монако е бонус,че гостува в първата среща.
Едно елиминиране на съперник като Манчестър Сити може да даде криле на Монако. И Даниел Субашич,Камил Глик,Джибрил Сидибе,Тома Льомар,Бернардо Силва,Валер Жермен и възродилия се голаджия от повторното си завръщане в Княжеството Радамел Фалкао да проимат апетит за нещо повече. В момента Монако има много добре сглобен състав и е нормално да  има високи цели и във Франция и в Европа.

През сезон 2003/2004 Монако,под ръководството на Дидие Дешан стигна до финал в Шампионската лига в Гелзенкирхен, където загуби с 0:3 от Порто на Жозе Моуриньо. Но по пътя към финала отборът премина през Реал Мадрид след 2:4 и 3:1. По един гол в двете срещи отбеляза недооценения от ръководството на мадридчани  фернандо Мориентес. На полуфинал бе елиминиран бмелси след 3:1 и 2:2. В отбора на Дешан пак се бяпха събрали класни футболисти. Играчи като Дадо Пършо,Фернандо Мориентес, Шабани Нонда, Себастиан Скилачи, Людовик Жюли и Уго Ибара.  


Отборът на Монако показва постоянство в първенството,което със сигурност ще демонстрира и в Шампионската лига. Остава да видим и да продължаваме да се наслаждаваме на зрелищната и ефективна игра, която показват.