Президентът открива 11-та годишна среща на правителството с бизнеса

Тазгодишната инициатива се провежда под надслов „Накъде тръгва България: Вътрешните и външните предизвикателства, които ще определят посоката през 2017“

Днес от 09.30 часа в София Хотел Балкан президентът Росен Плевнелиев ще открие 11-та годишна среща на правителството с бизнеса.

В присъствието на представители на изпълнителната власт, посланици, гости от Европейската комисия, Международния валутен фонд и Европейския инвестиционен фонд държавният глава ще изнесе слово на тема „Каква беше България преди пет години, каква е сега и каква може да бъде след 20 години?“.

Тазгодишната инициатива се провежда под надслов „Накъде тръгва България: Вътрешните и външните предизвикателства, които ще определят посоката през 2017“ .

* * *
В 14.00 часа на „Дондуков 2“ президентът Росен Плевнелиев ще удостои извънредния и пълномощен посланик на Кралство Испания в България Н.Пр. Хосе Луис Тапиа Висенте с орден „Стара планина“ първа степен. Дипломатът ще получи висшето държавно отличие за особено големите си заслуги за развитието на българо-испанските отношения.