Задържан е таксиметровият шофьор блъснал майка с дете

Жената се опитвала да пресече улицата с 3-годишната си дъщеря, когато автомобилът ги връхлита

На 15 януари, малко след 19.00 часа, в полицията постъпил сигнал за пътно произшествие в ж.к. „Люлин 5”. За инцидента съобщила пешеходка. Тя обяснила, че, докато е вървяла с детето си, е била блъсната от таксиметров автомобил, а водачът е напуснал местопроизшествието. Незабавно натам били насочени екипи на полицията и на Бърза помощ. На място потърпевшата отказала да бъде прегледана, но по-късно сама потърсила медицинска помощ в болнично заведение. За щастие, детето не е пострадало.
Служители на отдел „Криминална полиция” при СДВР предприели бързи оперативно-издирвателни действия по случая. В резултат е установен и задържан напусналият пътния инцидент мъж - В.В. /26 г./ от София. Той е отведен в ареста с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работа по случая продължава.   
Жената се опитвала да пресече улицата с 3-годишната си дъщеря, когато автомобилът ги връхлита. Когато е пресичала с дъщеря си, колата е била на улицата и давала на заден ход. Не ги е видяла. Тя споделя,че когато колата е била прекалено близо и видяла, че ще ги удари, хвърлила детето в пряспата. Таксиметровата кола бута жената два пъти. Тогава тя взела детето, изправла се и се развикала. Тогава шофьорът ги е  видял, завил по уличката и потеглил. Жената и детето й се разминават с леки травми. Тя е подала сигнал на телефон 112. До момента никой не се е свързал с нея по случая.

Жената казва, че видяла същия автомобил до близкия магазин. Смята да пусне жалба в МВР срещу шофьора, въпреки че не са пострадали. "Той щеше да смачка детето ми и то сега е уплашено, добави Виктория".