Стартира Конкурс за най-добро домашно вино реколта 2016 г.

Проби от виното ще се събират до 11 февруари в Къщата на виното

От утре, 18 януари стартира Конкурс за най-добро домашно вино реколта 2016 г.

В конкурса могат да участват производители от Община град Добрич само със собствени вина - реколта 2016 г. Състезанието ще се проведе в две категории за червени и бели вина, като едновременно може да се участва и в двете. Към участие не се допускат изкуствено ароматизирани вина. 

Производителите трябва задължително да посочват сорта или сортовете, от които е произведено виното и да носят проба от всяко вино, с което участват в конкурса. Пробите трябва да са бистри, а всяка от тях трябва да е в 1 брой стандартна стъклена бутилка с обем 0.750 мл, без етикет.

Проби от виното/вината ще се събират до 11 февруари в Къщата на виното по ул. „Васил Левски” № 7 /Стария хлебозавод/  тел. за информация: 0886 520138 

Вината ще бъдат оценени от тричленна комисия от специалисти съгласно Правилника за устройството и дейността на дегустационните комисии, издаден от  Министерството на земеделието и горите. Във всяка категория ще се определят І, ІІ и ІІІ-то място. На спечелилите конкурса ще бъде връчена грамота и предметна награда. Победителите ще бъдат обявени на 14 февруари 2017 г., 11.00 часа в АЕМО „Старият Добрич”.

Можете да видите галерия от снимки за 14 февруари и конкурса за виното през 2016 година тук.