Челси най-сигурен за шампион от Топ 5

Почти е ясно,че Байерн пак ще триумфира в Бундеслигата

Челси изглежда най-сигурен шампион сред първенствата от Топ 5 на Европа. Ливърпул диша във врата на лондонските "сини",но дали ще им стигне психологическа увереност  да се преборят с Челси не се знае. Незавсимио,че треньор на мърсисайдци е непреклонния германец Юрген Клоп. В Манчестър Сити очевидно има проблеми, с които Пеп Гуардиола трябва да се справя. След подредените отбори на Барса и Байерн испанецът попадна на богат тим, какъвто е Ман Сити, но си личи, че липсата на големи шампионски традиции не могат да бъдат компенсирани от временно богатство,което може да допринесе за някоя и друга титла.

В Бундеслигата отборът на РБ Лайцпциг се оказа шлагер. Но едва ли те, както и дежурния в последно време съперник на Байерн, тимът на Борусия (Дортмунд), ще могат да превземат върха в Германия.

В Италия стана интересно в Серия А след като Фиорентина би Ювентус. Рома в последно време спечели важни мачове и се доближи доста до Юве. Но едва ли тимът на Алегри ще се остави да бъде детронират от първото място.


В Испания Севиля победи Реал и сега трите отбора с Барселона имат шансове за първото място в Примера. Севилци заявиха,че не ги интересува титлата. За тях по-важно е място даващо право на участие в следващия формат на Шампионската лига. Така,че битката в Испания изглежда ще бъде отново познатата класика между Барса и Реал.


Във Франция Лига 1, изглежда има утвърден лидер в лицето на Монако и подредения тим на Леонардо Жардим с възродения, завърнал се в отбора голаджия Радамел Фалкао. Разбира се докрай Монако ще има шампхионска закачка с ПСЖ. Новото попълнение на парижани  Юлиян Дракслер още в първия си мач при гостуването на Рен донесе победата с 1:0 за гостуващите парижани. Ница е симпатичен отбор,но не се знае дали ще издържи в менгемето на Монако и ПСЖ в битката за титлата.

Така,че засега най-сигурния шампион от първенствата в Топ 5 изглежда Челси. Но пък и в Англия винаги стават чудеса. Макар,че скоро се състоя такова с шампиона за миналата година Лестър. Сега чудото може да е частично и някой измежду Ливърпул,Тотнъм, Арсенал или Сити да изместят твърдо устремилия се към върха Конте с неговите момчета.