Започва проверка за надписани сметки за електричество

Новините

18-01-2017, 11:25

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сметките за ток за декември са по-високи с 19.4 %

Трите електроразпределителни дружества са се ангажирали да проверят всеки сигнал, свързан със съмнения за достоверността на сметката

Във връзка с рекордното потребление на електрическа енергия през последните два месеца Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране започват извънредни проверки в трите електроразпределителни дружества. При тях експертите ще направят преглед на произволни сметки на клиенти на "ЧЕЗ Електроразпределение", "EVN-Електроразпределение" и "ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение".
Инспектирана ще бъде и изправността на техническите съоръжения на територията на трите енергийни дружества. Енергийният министър в оставка Теменужка Петкова е провела разговор с представители на ръководствата на трите електроразпределителни дружества, като е поискала те да дадат възможност на клиентите си да заплатят задълженията си разсрочено при предоставяне на съответните документи.
Трите електроразпределителни дружества са се ангажирали да проверят всеки сигнал, свързан със съмнения за достоверността на сметката.