Пренощували са 205 бездомни в Кризисния център „Захарна фабрика“

Животът

19-01-2017, 10:24

Снимка:

pixabay

Автор:

Ева Минчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Актуална информация за състоянието на републиканските пътища тази сутрин

Капацитета е от 170 места, в центъра имат готовност с 50 походни легла, както и да настаняват хора в други общински структури.

205 бездомни са потърсили подслон в кризисния център за настаняване в столичния квартал „Захарна фабрика“ тази нощ. Това съобщи  управителят на центъра Драгослава Лунджова. По думите й въпреки капацитета от 170 места, в центъра имат готовност с 50 походни легла, както и да настаняват хора в други общински структури.
„Има тенденция броят на хората да се запазва, но имаме готовност - освен с 50-те походни легла, хората да бъдат настанявани и в общински болници. Става въпрос за лицата, които имат нужда. Няма да оставим никого на улицата. Почти всички имат някакъв проблем, да живееш на улицата не е лесно.

Получаваме помощ не само от бюджета на Столичната община, който - трябва да подчертая - е много голям за този тип услуги. Получаваме помощ и от неправителствени организации, както и от частни фирми“, каза още Драгослава Лунджова.
Тя обясни, че често хората отказват да бъдат настанени в кризисните центрове, но се запазва тенденцията все повече граждани да подават сигнали за бездомници в столицата. „Подслон търсят предимно мъже, а възрастта на постъпващите в центъра в „Захарна фабрика“ варира от 18 до 86 години“, допълни Лунд