Работна среща на министър Бъчварова и главен комисар Христо Терзийски в ОДМВР-Кърджали

Общество

19-01-2017, 18:54

Снимка:

Пресцентър МВР

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Бъчварова проведе работна среща в Благоевград

Министър Бъчварова уточни, че за нуждите на дирекцията ще бъдат доставени 8 нови автомобила и ще бъдат назначени допълнително 6 сътрудници по охраната

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и директорът на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски проведоха работно съвещание с ръководния състав на ОДМВР-Кърджали. Главен акцент бе поставен върху създадената организация за успешното провеждане на стартиралата вече специализирана операция.

Министър Бъчварова уточни, че за нуждите на дирекцията ще бъдат доставени 8 нови автомобила и ще бъдат назначени допълнително 6 сътрудници по охраната. От началото на специализираната операция до момента са регистрирани 14 заявителски материала за кражби, незаконно притежаване на наркотични вещества, оръжие и боеприпаси и управление на МПС след употреба на алкохол. По тях са образувани 6 незабавни производства. Установени са 9 души, обявени за издирване, задържани са 18 извършители на престъпления. Съставени са 69 акта за административни нарушения, отчете директорът на ОД МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов.

Съвместно с РД „ПБЗН” са извършени проверки на площадки  и места, където се осъществява изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали. Засилено е полицейското присъствие в пазарните дни в селата. Организирани са съвместни наряди със служители на Зоналното жандармерийско управление в Кърджали за охрана на селските райони и вилните зони. Полицейските и младши полицейските инспектори провеждат периодично срещи със самотно живеещи възрастни хора с цел установяване на тяхното състояние, както и завишаване на вниманието им към опазване на личното имущество и повишена бдителност при присъствие на непознати лица със съмнително поведение.
По думите на директора на ГД „Национална полиция” гл. комисар Христо Терзийски разкриваемостта в работата на ОДМВР-Кърджали е добра, но предизвикателство е сигурността по пътищата с оглед засиления трафик през областта.  Той съобщи, че в момента се извършва тестване на системите в МВР и НАП за онлайн връзка, която да повиши събираемостта на глобите в национален мащаб и това да действа възпиращо върху водачите за извършване на нарушения на ЗДвП.