Студенти, разработчици и геймъри ще създават компютърни игри за 48 часа

Мисия Пловдив

20-01-2017, 08:23

Снимка:

Технически университет

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Освен груповата задача за изпълнение от участниците, двудневното събитие ще предложи и интересни лекции

Стотици ИТ специалисти, студенти, геймъри и любители се събират днес в Пловдив, за да се състезават в направата на прототипи за компютърни и бордови игри. Четвъртото издание на инициативата Plovdiv Game Jam ще се проведе във филиала на Технически университет и ще продължи до 22 януари.

Освен груповата задача за изпълнение от участниците, двудневното събитие ще предложи и интересни лекции от представители на компании с богат опит в гейм индустрията. Cloud за разработчици на игри, популяризация на VR проект с 0 лева и иновативни възможности за индустрията, са само част от темите, които ще бъдат дискутирани с участниците.

Plovdiv Game Jam е част от Global Game Jam - най-голямото събитие за разработка на игри в света. В България през 2017 събитието ще се проведе в пет града – София, Пловдив, Бургас, Варна и Габрово. Амбицията на организаторите е да превърнат Global Game Jam в ежегодна традиция за гейм индустрията в България. Kомпании като Gameloft Bulgaria, Microsoft Bulgaria, Programista; Ltd, Cooolbox и SiteGround подкрепят събитието с цел развиване на професионалната общност в сектора и повишаване на бизнес интереса към Пловдив като технически и ИТ център.

Plovdiv Game Jam е отворен за всички, желаещи да се занимават с видеоигри – професионалисти, студенти или просто талантливи натури със страст в игрите. Основната цел на събитието е да се съберат хора с различен опит, интереси и умения, които да се мотивират да работят заедно по обща идея за игра, която да планират и изпълнят като концепция в рамките на 48 часа.

Екипът на Plovdiv Game Jam очаква всички желаещи на 20.01.2017 от 12.00 часа в ТУ-София, филиал Пловдив, Четвърти корпус (Централна сграда), която се намира на ул. "Цанко Дюстабанов" 25.