Премиерна комедия на Блатечки гостува в Пловдив

Пловдив Лайф

21-01-2017, 08:53

Снимка:

ГДК "Б. Христов"

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Режисьорът и обичан актьор АСЕН БЛАТЕЧКИ е подготвил едно представление с интересен сюжет, заплетени ситуации и съзвездие от актьори. Премиерната комедия „Смъртта на котката” гостува в Пловдив само на 30 януари в ГДК "Б. Христов".

Участват: Явор Бахаров, Бойко Кръстанов, Роберт Янакиев, Пламен Манасиев, Александър Сано, Йосиф Шамли, Дайана Михайлова и Ивайло Спасимиров.

Убийството на една обикновена котка в ирландски град на остров Инишмор, става причината в този тих провинциален град да се отключат страстите на озлоблението, на бунтовния нрав, който иска „кръв и разрушение”, на криворазбраното патриотарство и на ред други зли страсти на съвременния свят. Героите заживяват по максимата „ Око за око, зъб за зъб”. Така апокалипсисът пристига в този град в най-мрачните си одежди.

Но тъкмо сред този мрачен сюжет, напомнящ по жестокостта и абсурда си филмите на Тарантино, Макдона все пак остава един тънък процеп на надежда, че жестокостта не може да възтържествува триумфално. Отново една котка и едно чувство за справедливост у един от героите в края на пиесата отваря процепа на надеждата, че доброто все пак ще се завърне!

Автор: МАРТИН МАКДОНА
Превод: Златна Костова
Постановка: Асен Блатечки
Сценография и костюми: Виолета Радкова
Музика: Христо Намлиев

БИЛЕТИ НА ЦЕНИ ОТ 12, 14, 16 И 18 лв. в Билетния център пред Общината.