Борис Галчев: От малък съм цесекар

ЦСКА е отбор номер 1 в България

Бившият капитан на ЦСКА Борис Галчев даде обширно интервю за предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт. В него Галчев коментира причините за раздялата си с "армейците" и отношенията си с Гриша Ганчев, за когото сподели само добри думи. Галчев говори и за бъдещето пред тима и обясни, че ЦСКА е различен отбор от всички останали. Според него именно "червените" са единствените, които могат да спрат Лудогорец.

"Беше ясно, че ще се разделим, но няма проблем. Пожелавам успех на ръководството. Само ЦСКА може да спре Лудогорец", започна Галчев.

:Това е футболът, в ЦСКА времената се менят за минути. Така стана. Не се сърдя, напротив. Благодарен съм на ръководството. Лятото нямаше такива индикации, но това е футболът, футболът, особено в България, във футбола няма нищо сигурно. Няма никакъв проблем."


А дали изказванията на Галчев против чужденците в родния футбол са оказали влияние за решението на Гриша Ганчев? "Това трябва да попитате него. Аз лично не съм казвал за чужденците в ЦСКА, а за чужденците в България. Който дава парите, той взима решенията. Аз съм благодарен затова, което направи за мен последната година и половина. Това не е малко, но смятам, че аз се отблагодарих по най-добрия начин. Откакто станаха тези работи, не сме говорили лично. Нито му се сърдя, нито нищо. Така е преценил господин Ганчев, така е направил. Само той може да спре Лудогорец. На ЦСКА не мога да му мисля лошото, от малък съм цесекар."

"Това хората да го оценяват. Както аз съм дал на ЦСКА, така и ЦСКА ми е дал много. ЦСКА е много различен отбор от всички други отбори, в които съм бил."

"Чак да се е променило не, но все пак дойдоха много нови футболисти. Колектив не се прави за 15-20 дни. Колектив става за месеци и години. Но в ЦСКА няма кой да те чака."

Галчев даде своето мнение за бившия треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску:

'Всеки треньор има своите плюсове и минуси. Според мен лично е добър треньор, има европейски виждания за футбола, но не винаги се получават нещата. Той дойде в такъв момент, в който ситуацията бе сложна."

А какво е мнението му за Стамен Белчев? "Аз го познавам него от Ботев, беше помощник. Пожелавам му късмет, дано се справи. Бил е дълго време помощник, има опит. Мисля, че може да се справи. Той е българин и знае манталитетът на българските футболисти. Дано се справи."

"Аз ще кажа, че в България се играе много трудно и на чужденците им трябва време за адаптация."



"Това медиите го интерпретираха, но никога не е имало деление на чужденци. Нормално е, има 5-6 португалци, които да си комуникират заедно, да си излизат заедно, няма нищо лошо, даже е един плюс. Помагат си взаимно. Никога не е имало деление."

А остана ли армейският дух в ЦСКА? "Духът никога не е изчезвал, духът си е на "Армията". Дано футболистите го разберат. Трябва да знаят за какъв отбор играят. Това е отборът, който е №1 в България."

"Това е малко сложна материя ЦСКА. Имало е и добри футболисти, които не са могли да играят добре за ЦСКА."

"И на мен ми трябваха няколко месеца да разбера какъв отбор е ЦСКА и за какво играе. Имал съм и хубави, и лоши периоди в ЦСКА, но повечето са хубави."

"Господин Дани Ганчев дойде след първата тренировка, разбрахме се, разтрогнахме договора, пожелах му успех и това е."

"На този отбор му трябва време, знаете какво беше преди година и половина, че всичко беше една развалина в ЦСКА, сега организацията е на отлично ниво и ЦСКА рано или късно ще се върне където му е мястото. В близките години ЦСКА ще е шампион", завърши Галчев.