Крупие и жена му инсценираха въоръжен обир в игрална зала

Крими

23-01-2017, 10:12

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Две години затвор за опит за обир на крупие

Съпрузите направили пълни самопризнания, като обяснили механизма

Крупие и жена му инсценираха въоръжен обир в игрална зала. Двама явно или не са гледали достатъчно криминални филми или не са си научили урока добре. Евтино скалъпената история набързо е разнищена от полицията. На 22.01. около 04.30 ч. в Районно управление - Карнобат е получено съобщение за въоръжен грабеж в игрална зала на карнобатската улица "Васил Левски". По данни на 30-годишния И.С. от Карнобат, работещ като крупие в залата, непосредствено след спиране на електричеството в обекта, влезли двама маскирани мъже, единият от които въоръжен с телескопична желязна палка,  а вторият - с пистолет. И.С. заявил, че след заплахи и удар с коляно в областта на главата над дясното му око, извършителите отнели общо около 6 000 – 7 000 лв., представляващи оборотната парична сума в игралната зала, както и наличността в касата и мобилен телефон. 
Служителите от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Карнобат констатират, че се касае за инсцениран грабеж. От проведените множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че И.С. в съучастие и с помощта на съпругата си – Г.С., 21-годишна от Карнобат, присвоил сумата от 7 242 лв. / предадена с протокол за доброволно предаване/. 
Съпрузите направили пълни самопризнания, като обяснили механизма за извършване на престъпното деяние. След уговорка по телефона около 04.16 ч. на 22.01.т.г. Г.С. прекъснала електрозахранването в игралната зала, чрез изключване на главния ключ в ел. таблото, разположено зад сградата, като по този начин препятствала работата на камерите за видео наблюдение. Взела присвоената от И.С. парична сума и ги скрила в жилището им. И.С. алармирал за извършения въоръжен грабеж, но въпреки дадените показания, видими следи от удари в областта на главата му, не са забелязани. И.С. е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Карнобат.