Задържаха в Провадия мъж, откраднал снегорин

По искане на Районната прокуратура

Искането на Районната прокуратура в Провадия за постоянен арест спрямо мъж, извършил кражба на снегорин, е било уважено от състав на Провадийския районен съд. С мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в ареста е 61-годишният Веселин М.

Миналата седмица той видял паркирания пред магазин на голяма търговска верига в Търговище багер-товарач, собственост на частна строителна фирма в Търговище, която има договор за снегопочистването на града. С ключ той успял да проникне в тежкотоварната машина и да я подкара. С нея Веселин М. се придвижил до Ветрино, където техниката била открита.  По компетентност досъдебното производство е било изпратено от Районната прокуратура в Търговище на Районната прокуратура в Провадия.

Веселин М. е обвинен за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство от владението на другиго без негово съгласие с намерението да го ползва – престъпление по член 346, ал. 2, във връзка с член 195 от Наказателния кодекс.

61-годишният мъж е отказал да даде обяснения. Срещу него се водят две наказателни дела за кражби, извършени в съучастие с други лица.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен