Потвърдена е мярката за неотклонение „Задържане под стража“ на Анита Мейзер

Тя бе осъдена на 3 години лишаване от свобода при общ затворнически режим за двете престъпления

Състав на Варненския окръжен съд потвърди постоянната мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Анита Желева, признатата за виновна за убийството по непредпазливост на съпруга си и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител. Тя бе осъдена на 3 години лишаване от свобода при общ затворнически режим за двете престъпления, след като призна вината си и поиска делото срещу нея да се разгледа при условията на съкратеното съдебно следствие. След произнасяне на присъдата съдът определи Анита Желева да остане в ареста.
Представителят на Окръжната прокуратура във Варна заяви днес в съдебната зала, че не са налице нови обстоятелства съгласно изискванията на чл. 270 от НПК, които да налагат изменение на мярката за неотклонение на осъдената.
Защитата на варненката, която е известна с фамилията Мейзер, поискаха по-лека мярка за неотклонение заради здравословното й състояние.
Определението на Варненския окръжен съд, с което бе потвърден арестът на Анита Желева, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна в седемдневен срок.