Делото срещу Кела отново влиза в съда

Крими

25-01-2017, 09:02

Снимка:

burgasnews

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кела отново влиза в съда за убийството на Мастара

Той е подсъдим за убийството на бизнесмена Димитър Стаматов-Мастара

За 9.30 в Бургаски окръжен съд е насрочено отложеното заседание по делото срещу Пламен Дишков-Кела. Той е подсъдим за убийството на бизнесмена Димитър Стаматов-Мастара. Процесът, който трябваше да се състои на 20.12.2016 г., беше отложен за пореден път заради заболяване на Дишков.
Стигна се до това съдебният състав да даде 30-минутна почивка, за да може държавното обвинение да изиска проверка на достоверността на състоянието му. В съдебната зала тогава се яви другият подсъдим Тодор Неделчев, както и семейството на убития Стаматов - съпругата Румяна и синът му Йордан.
Пламен Дишков е обвиняем за това, че на 21.11.2002 г. , в Бургас, в съучастие с Бойко Стоянов, като извършител и Тодор Неделчев, като помагач, действайки като подбудител и помагач умишлено умъртвил Димитър Стаматов. Според обвинението убийството е извършено предумишлено и подбудителството се изразява в умишлено склоняване и убеждаване на Стоянов да извърши престъплението, а помагачеството се изразява в набавяне на средства - суми в размер на около 3 хил. лв. , малокалибрена пушка, 5 патрона, даване на съвети и указания за начина на действие при извършване на престъплението и за заличаване на следите след извършването му.
Запознати твърдят, че Кела може отново да отсъства - по здравословни или други причини. При това положение не е ясно какво решение ще вземе съдът за процеса.