Ще бъде връчено отличието „Златна монета“

София Лайф

26-01-2017, 09:16

Снимка:

pixabay

Автор:

Ева Минчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Идва нов "Поход на императорите"

Наградата ще е за определени личности, научни и културни институции

На официална среща от 16.00 часа, в Галерия „Сезони", ул. „Кракра" 2А - в Дома на културата „Средец" ще бъде връчено Отличието „Златна монета" на определени научни и културни институции и на личности, които са Номинирани да получат Отличието на „Съвета на европейската научна и културна общност" заради принос към развитието на българската наука и култура, на хуманността и на иновативната икономика, основана на знанието. Това съобщиха от Съвет на европейската - научна и културна общност.
Отличието „Златна монета“ се изработва в Монетния двор на България, с двустранно златно покритие, на лицевата страна е изобразена отворената книга, като символ на прогреса, а на обратната страна са подредени красивите букви на Глаголицата.
За принос към утвърждаване на хуманността ще бъде връчена „Златна монета“ на председателя на БЧК Христо Григоров.
Отличието на „Съвета на европейската научна и културна общност"се връчва на обществено признати представители на Българската интелигенция - Номинациите се правят от 180 известни български учени и творци с международно признание, които притежават Златни отличия от „Съвета на европейската научна и културна общност".