Саутхемптън надви Ливърпул в Купата на Лигата

Очаква ги победителят измежду Манчестър Юнайтед и Хъл Сити на финала

Саутхемптън победи Ливърпул в полуфиналите на Купата на лигата с резултат 0:1(общ резултат 0:2) и стигнаха до финала на турнира за първи път от 1979 година и за първи път на финал на голям турнир от 2003 година, когато играят във финала за купата на ФА.

Победното попадение бе дело на Шейн Лонг в добавеното време, секунди след като Ливърпул поискаха дузпа за влизане на Джак Стефънс в краката на Дивок Ориги.

Ливърпул направиха 3 промени в състава си от мача със Суонзи в лигата, като Лорис Кариус застана на вратата на червените, Жоел Матип се върна в защита след проблеми с националният си отбор и младокът Александър-Арнолд замени контузения Натаниъл Клайн. Саутхемпън назоваха 2 промени, като Джак Стефънс замени контузения Вирджил Ван Дайк и Стивън Дейвис замени Пиер-Емил Хьойбърг, взимайки капитанската лента в процеса.

Гостите бяха по-опасният отбор през първата част, като на няколко пъти Лорис Кариус се наложи да спасява отбора си. Първо вратарят спаси удар на Душан Тадич на броени метри от вратата в 36-тата минута, а 3 минути по-късно Дейвис изпусна чудесна ситуация след центриране на Нейтън Редмънд.

Първото по-сериозно положение за домакините дойде в 54-тата минута, след като Емре Джан отправи мощен шут от около 25 метра, но Фрейсър Форстър успя да избие топката от гол линията, след като първата му намеса бе нетипично колеблива.Този удар вдигна главите на футболистите на червените и в следващите 10 минути Даниъл Стъридж изпусна 2 чудесни възможности, първо в 60-тата минута, а след това и в 64-тата минута след центриране на капитана Джордън Хендерсън. До края на мача Ливърпул имаше 2 ситуации, в които поискаха да получат дузпа, но вместо това получиха гол след скоростна контра-атака на светците в 91-та минута, след корнер на "червените".

Това бе вторият път, в който Ливъпул биват елиминирани на този етап на турнира в последните 3 години. "Светците" ще разберат съперника си за финала тази вечер, след мачът Хъл Сити - Манчестър Юнайтед, като "червените дяволи" имат преднина с 2-0 преди втория сблъсък.

Финалът ще се проведе на 26 фебруари на стадион "Уембли".