13 нови автомобила ще получи до края на месец март ОДМВР - Стара Загора

Увеличени са автопатрулите

13 нови оборудвани автомобила ще бъдат предоставени на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Те ще са марка „КИА Сийд” , бели на цвят и ще бъдат разпределени в Районните полицейски управления, съобщи в ефира на Радио Стара Загора директорът ст. комисар Николай Кирков. Автомобилите са част от първата пратка на 278 нови автомобила за МВР. Очаква се до края на март да влязат в употреба. Разпределени са за Стара Загора и за извънградските районни управление. По този начин ще се обнови автопарка, тъй като не е в добро състояние, но МВР ще отпусне средства за ремонт на старите автомобили и за гориво, каза още комисар Кирков.

Всяко районно управление стартира изпълнението на план за действие с началото на Специализираната полицейска операция срещу битовата престъпност, която започна на 9 януари и ще продължи 3 месеца, каза още ст. комисар Николай Кирков. Целта на акцията е превенция и противодействие на битовата престъпност, както и увеличаване на полицейското присъствие. Увеличени са автопатрулите, активно се провеждат и проверки на заложни къщи и оказиони.

За да бъде увеличено полицейското присъствие МВР одобри желанието на ръководството на ОДМВР Стара Загора да бъдат назначени 50 служители по охраната, които ще охраняват сградите на МВР. Целта е да се освободят действащите полицаи от тези задължения, за да бъдат по-близо до хората, каза още комисар Николай Кирков.

Източник:Радио Стара Загора