Почетният консул на Германия се включва в кампанията „Топъл обяд“

Мисия Пловдив

27-01-2017, 08:23

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кампания „Топъл обяд“ бе възстановена на големия християнски празник Йордановден

Почетният консул на Федерална република Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова ще подкрепи кампанията на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан „Топъл обяд“, която се организира от 3 години в Пловдив пред болница „Медлайн“ на ул. „Филип Македонски“ 37.
Днес от 11,30 ч. д-р Чолакова ще раздава храна на нуждаещите се заедно с председателя на хуманитарната организация д-р Невен Енчев. Освен готвеното хората ще получат и десерт.
Почетният консул не за първи път се включва в прояви, инициирани от пловдивския предприемач и от  Ордена на Хоспиталиерите – под нейна егида в Alchemist Residence Von Goldenburg за втора поредна година се проведе Октобер фест, на който традиционно се чества годишнината от падането на Берлинската стена и се дегустират специалитети от немската кухня.
Кампания „Топъл обяд“ бе възстановена на големия християнски празник Йордановден. Тогава д-р Енчев припомни, че целта на благотворителната инициатива е да покаже съпричастност към бедните. Искаме да ги окуражим, че не са забравени и че има успели хора, които са обърнати към техните нужди и са загрижени за оцеляването им, заяви той. Заради високо хуманния си характер акцията постоянно печели привърженици сред известните личности у нас и в чужбина, които идват да подпомогнат социално слабите българи.
„Топъл обяд“ е само част от дейностите на Ортодоксалния орден, който в момента работи активно по проекта за изграждане на православен храм в Белащица, който ще носи името на Свети Йоан Кръстител.