61-годишния Костадин от Кардам остава в ареста

Крими

27-01-2017, 11:42

Снимка:

Пресцентър ДОС

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Оставиха в ареста изверг от Кардам

Съдът уважи искането на Районната прокуратура в Генерал Тошево

Постоянна мярка „Задържане под стража“ определи днес, 27 януари 2017 г., състав на Районния съд в Генерал Тошево за 61-годишния Костадин Д. от село Кардам. Това се случи след искане на Районната прокуратура в града, която го задържа за срок до 72 часа, след като му повдигна три обвинения за престъпления, извършени спрямо 9-годишно дете, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

Костадин, който е вдовец, живеел на семейни начала с майката на пребитото дете.След жестокия побой на 23 януари тази година той причинил телесна повреда на детето, което още е в болница заедно с майка си, с която насилникът живеел на семейни начала в дома си. По време на побоя 61-годишният Костадин се заканил и с убийство на 9-годишното дете, и го изтезавал, причинявайки му силни физически болки и психическо страдание.

61-годишният мъж поиска днес от съда да бъде освободен от ареста, за да се грижи за съжителката си и малолетното й дете. Те обаче са изведени от дома му. Община Генерал Тошево ще ги настани в общинско жилище. Приложената по делото характеристика показва, че Костадин Д. е упражнявал насилие и над покойната си съпруга.