Благотворителен рожден ден в подкрепа на актрисата Ива Великова

“Не носете подаръци и цветя – само настроението и сърцата си, за да помогнем заедно на Ива.”, канят всички съмишленици от екипа на сайта.

Сайтът за театър LoveTheater.bg празнува своя втори рожден ден, като отново събитието е много повече от парти – то е кауза, каквато е и самата медия. Рожденият ден е в подкрепа на актрисата Ива Великова, диагностицирана със злокачествено онкологично заболяване. Темата на събитието е White Night, защото бялото е символ на надеждата, светлината и живота. То ще се проведе на 28 януари (събота) от 20:00 часа в клуб C2H5OH (Алкохол).

Сайтът е създаден в началото на 2015 г. “От любов към театъра”, каквото е и мотото на целия екип. Той е по идея на Мирена Керезова, а в него днес пишат още 14 млади автори, които не са професионални критици или журналисти, но споделят на публиката своите преживявания в залата от сърце. Именно това прави LoveTheater.bg близък до зрителя.

След като миналата година подкрепиха Дома за ветерани на изкуството и културата в София, вторият рожден ден на LoveTheater.bg ще бъде посветен на Ива Великова. Тя отдавна е попаднала в прегръдката на страстта към изкуството, но за съжаление лекарите й поставят диагноза злокачествен тумор на сливицата. Оказва се, че в България няма туморен маркер за този тип рак и единственият начин да се следи състоянието на Ива, след двете ѝ операции, е чрез висок клас образна диагностика, поради което се налага често пътуване в чужбина. Предстои ходене и до турска онкологична клиника, за което ще са необходими около 5000 лв., които й е трудно да набави без помощ.

За втора година на събитието за рождения ден на LoveTheater.bg гостите ще насладят на прекрасни вина, предоставени им от The Balkans International Wine Competition. Графичен дизайнер на визията е Гергана Минчева. Залата на клуб C2H5OH ще бъде преобразена в темата с помощта на Парти агенция Party Style и 101 Балона Пловдив / 102 балона София. А момичетата от екипа ще заблестят в стилните дрехи на Ellinor.