Започва кърпенето на дупките на магистралата край Бургас

Ремонтите започват от пътен възел Зимница

Кърпенето на дупките по АМ Тракия започва от днес, съобщават от АПИ. Премахването на компрометираните участъци по асфалтовата настилка започва от отсечката пътен възел „Зимница“ – Карнобат от км 310 до км 325 . Крайният срок на ремонта е 31 януари.
Основните пътищата в областта са отворени и проходими. Отворени са и проходите „Айтоски”, „Ришки” и Обзорски, забранен за МПС над 3,5 тона е само Дюлински” проход. По пътя Вълчаново ханче-Драка е ограничено движението на автомобили над 12 тона, както и по пътя  местност Босна-Варовник-Вълчаново ханче. Забранено е движението на МПС над 12 тона по направлението  Тръстиково-пътен възел, а пътя Промет-Присад е отворен за МПС до 12 тона.
Поради лоша пътна настилка се ограничава движението на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 10 тона по третокласния път от разклона за село Варовник до кръстовището с второкласен път II-79. По пътя Веселие-Ясна Поляна е забранено преминаването от автомобили над 12 тона по изградения временен път с временен брод над река Ропотамо.Срокът на забраната е до  30 юни тази година. Поради лоша пътна настилка до края на годината се ограничава движението на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 10 тона по направлението Черница-Сунгурларе-Чубра.