Опера Пловдив организира благотворителен концерт за Албена

Пенка Калинкова и приятели, със съдействието на Държавна опера Пловдив организират концерт за майка с онкологично заболяване

Пенка Калинкова и приятели, със съдействието на Държавна опера-Пловдив, организират благотворителен концерт за Албена.

Албена е 38-годишната майка на две малки деца се бори с тежко онкологическо заболяване. За да подпомогнат лечението й, Пенка Калинкова и Държавна опера Пловдив организират благотворителен концерт за набиране на средства.

В концерта ще вземат участие звездите на операта Валерия Мирчева, Елена Чавдарова-Иса, Светлана Иванова, Михаил Пулиев и Евгений Арабаджиев, както и музикантите Николай Маринов и Георги Чиколов – лауреати на международни конкурси, ученици от класа по пиано на Светлана Косева.

В програмата ще се включат оше клавирно трио „Пълдин” в състав Николай Маринов – пиано, Стефан Хубенов – цигулка и Зиад Касем – виолончело, от класа по камерна музика на Детелина Маринкева, НУМТИ „Добрин Петков”, както и мъжки хор „Стефка Благоева” с диригент Кирил Търпов;

Ще бъде представен фрагмент от спектакъла „Изгубени в Шекспир” с режисьор Ивана Папазова, Стоян Сърданов, театрална школа „Любен Гройс”.

Ще могат да се видят и чуят изпълнения и на хор „Детска китка” с диригент Яна Делирадева.

Концертът е тази вечер от 17:00 часа в Голямата зала на Градски дом на културата „Борис Христов”.