Новият екоминистър към Ивелина Василева: За мен е чест да бъда Ваш наследник – бяхте блестящ министър

Животът

29-01-2017, 10:23

Снимка:

флагман.бг

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ивелина Василева: Нивата на язовирите са в норма и няма опасност

Бургазлийката е сред най-одобряваните лица на ГЕРБ

„За мен е чест да бъда Ваш наследник – бяхте блестящ министър и се надявам на съдействието Ви да продължим напред. МОСВ е изключително силно министерство с добри експерти“. Това каза на официалната ротация на властта в ековедомството служебният министър Ирина Костова.
Тя изтъкна заслугите на Ивелина Василева за работата по оперативните програми и екипът, който е събрала в последните две години, пише Флагман. Ирина Костова бе категорична, че в такава среда ще й бъде изключително лесно да работи. Тя ще поддържа приоритетите на Ивелина Василева – ОП „Околна среда“, която тръгна изключително успешно и вече подписа първите си договори.
Ивелина Василева е считана за един от най-успешните министри на ГЕРБ. Самият Бойко Борисов неведнъж е признавал, че е очарован от философията й на работа. „Ивелина Василева, на която иначе гласа не можеш да й чуеш, но в нейния ресор има усвояване на 99% от еврофондовете. С цялото си мълчание, но много тихичка работа. Не мога да не й кажа "Браво!", защото тя безшумно си работи,  не се пъчи и не може да й чуем името, дето се вика“, каза преди време за нея лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Вече бившият премиер последно я похвали в Айтос, когато изтъкна, че е очарован от последователността и упоритостта й. „Това, което направи в екологията, се вижда. За разлика от мои министри, които са по-шумни, тя е тиха, но я погледнете какво прави. Стотици милиони отидоха в пречистването на водите, канализацията, пречистването на водата. Тя е от заслужилите“, отбеляза Борисов преди седмица в Айтос.
Неслучайно и Ивелина Василева е получила няколко номинации за кандидат-депутат в други региони. Според „Стандарт“ тя е сред най-одобряваните лица на ГЕРБ.